Archief voor de categorie

“IMAP Netherlands adviseert de aandeelhouder van PCS bij de fusie met Mifratel”

IMAP Netherlands adviseert de aandeelhouder van PCS bij de fusie met Mifratel”

 Rotterdam, 4 september 2017

Aandeelhouders brengen het Belgische Mifratel en het Nederlandse PCS samen in één groep.

De aandeelhouder van het Nederlandse contactcenter PCS en de aandeelhouders van haar Belgische branchegenoot Mifratel brengen beide organisaties samen in een groep. Deze groep is nu in handen van de Dhr. Mohlad Hassan, het Belgische investeringsfonds Kebek, BNP Paribas en het management van beide organisaties. Met dit samenbrengen realiseert de nieuwe combinatie een volgende fase in de uitbouw naar een Europees gerichte BPO & contact center organisatie. Voor Mifratel is dit een volgende stap in haar groeistrategie na de overname van het contactcenter Ebos in 2016.  IMAP Netherlands adviseerde PCS.

Over PCS
PCS (Proactive Contact Support) opgericht in 2011, is specialist in klantcontact en business process outsourcing. Volgens onderzoek in de facilitaire contactcentermarkt, was PCS afgelopen 6 jaar het  snelst groeiende contactcenter (inbound en outbound) van Nederland. PCS is sterk in online en BPO (Business Proces Outsourcing)-dienstverlening waarbij contactcenterprocessen verregaand geautomatiseerd worden.

Over Mifratel
Mifratel, opgericht in 2002, is specialist in klantcontact- en backoffice-oplossingen voor bedrijven en overheden.  Mifratel biedt een pakket aan offshore dienstverlening en breed aanbod van multilingual support in de Nederlandse, Duitse, Engelse, Franse en Spaanse, Italiaanse, Vlaamse en Luxemburgse taal.

Samen
Met het samengaan wordt een groep gevormd van ongeveer 1650 werknemers en €65MIO omzet. Ruim 60 klanten verspreid over 15 sectoren worden bediend door klantenteams vanuit 10 locaties verdeeld over Nederland, België, Luxemburg en Marokko (offshore).

Het dealteam van IMAP Netherlands bestond uit: Peer Joosten, Willem op de Hoek en Daan Zandbergen.

 

Collega’s Balthazar den Breems en Cees van Vliet  geven hun visie op de AGF markt vanuit de fusie,- en overname kant. Lees hier het hele artikel zoas gepubliceerd in AGF tijdschrift Primeur juli- augustus 2017 

Collega’s Balthazar den Breems en Cees van Vliet  geven hun visie op de AGF markt vanuit de fusie,- en overname kant.

Lees hier het hele artikel zoals gepubliceerd in AGF tijdschrift Primeur juli- augustus 2017

 

Deal: Evolve IP neemt MTel over.

IMAP Netherlands adviseert Mtel bij overname door Evolve.

 

Clouddienstverlener Evolve IP neemt de Nederlandse cloudcommunicatieprovider Mtel over. Hiermee krijgt het Amerikaanse bedrijf toegang tot Europese klanten, werknemers, partners en lokale datacenters van Mtel, met als doel de positie in Europa te verstevigen. Via de overname komt het personeel (technische medewerkers en developers), de lokale datacenters, de partners en het klantenbestand in handen van Evolve IP. Het Amerikaanse bedrijf ziet de overname als een kans om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, zijn positie in Europa te verstevigen en de wereldwijde klanten beter te bedienen.

Over Mtel
Mtel is opgericht in 1999 en levert cloud-communicatieoplossingen zoals contactcenters, ip-telefoonsystemen en oplossingen voor zakelijke samenwerking. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en beschikt over Nederlandse en Duitse klanten. Voor die internationale klanten beschikt het over een hoofdkantoor in Gronau en een verkoopkantoor in Leipzig.

Over Evolve
Evolve IP levert cloudoplossingen aan vijftienhonderd klanten. Het richt zich op de gezondheidszorg, financiële sector, diergeneeskunde, juridische sector, verzekeringssector, bouw, technologiesector, reisbranche en detailhandel.

Het dealteam van IMAP Netherlands bestond uit: Peer Joosten, Willem op de Hoek, Pieter op den Kamp en Wouter Mostert. 

 

Succesvolle IPO van QUIZ plc

Succesvolle IPO van QUIZ plc

 

Recent heeft Panmure Gordon – het IMAP kantoor in de UK – de succesvolle IPO (Initial Public Offering) van QUIZ plc, afgerond. QUIZ plc is een omni-channel dames mode merk en retailer.

 

 

 

Zorg & IT

Deal Summary H1 2017

“IMAP Netherlands adviseert Travel Health Group bij investering door BB Capital.”

IMAP Netherlands adviseert Travel Health Group bij investering door BB Capital.

BB Capital neemt belang in Travel Health Group

Investeringsmaatschappij BB Capital, bekend van Roompot-oprichter Henk van Koeveringe, heeft een belang verworven in Travel Health Group, leverancier van anti-insecten producten waaronder het premiummerk Care Plus. Het in Almere gevestigde THG krijgt met de investering de mogelijkheid om haar positie als marktleider in anti-insectensprays en zalven en gezondheidsbescherming verder uit te bouwen.

Travel Health Group biedt met werkmaatschappij Tropicare en het merk Care Plus diverse middelen die reizigers en vakantiegangers moeten beschermen tegen insectenbeten.

De producten worden al verkocht in Europa via een retailnetwerk en een internationale webshop. Doel is de huidige omzet van €10 mln in vier jaar te verdubbelen.

Over Travel Health Group

THG werd in 1988 onder de naam Primmed BV opgericht als een farmaceutische groothandel in reizigersvaccins. In 1992 werden de labels Tropicare en Care Plus geïntroduceerd. Het doel van THG is om reizigers te ontzorgen door middel van educatie, informatie en de best werkende producten. Inmiddels heeft THG 16 medewerkers en verkooppunten in 30 landen.

Over BB Capital

De Haagse investeringsmaatschappij BB Capital participeert in groeiende Nederlandse MKB-ondernemingen uit diverse sectoren, waaronder onderwijs, zorg, ICT en zakelijke dienstverlening. Naast THG heeft het private-equityhuis onder meer online retailer Drogisterij.net en The Net Company, een verhuurder van computeroplossingen, in de investeringsportefeuille.

Het dealteam van IMAP Netherlands bestond uit: Balthazar den Breems, Cees van Vliet en Asena Kessaf.

Balthazar den  Breems: “Dit is voor BB Capital en Travel Health Group een prachtige kans om de onderneming internationaal uit te bouwen”.

 

Dutch Cabin Group neemt Van Hamburg Verhuur over

“ Dutch Cabin Group neemt Van Hamburg Verhuur over

 

 

Met de overname maakt Dutch Cabin Group zijn service op het gebied van tijdelijke huisvesting compleet. Van Hamburg Verhuur bouwde de afgelopen 25 jaar een goede reputatie op in de wereld van evenementen en de industrie.

 

Specialist in tijdelijke huisvesting Dutch Cabin uit Klundert neemt zijn branchegenoot Hamburg Verhuur over. Hamburg Verhuur, gevestigd te Oude Tonge, biedt huisvesting voor de korte termijn aan, voor perioden van minder dan een half jaar, bijvoorbeeld voor onderhoudsstops in de industrie en bij tijdelijke evenementen. Dutch Cabin specialiseerde zich vooral in langere perioden. Door de overname zijn zij nu een one-stop shop met alle kennis en ervaring om de complete markt in één keer te kunnen bedienen.

Over Dutch Cabin Group
Dutch Cabin Group, specialist in tijdelijke huisvesting uit Klundert,  startte 25 jaar geleden met het merk Primakabin. Als actieve speler in de markt van verplaatsbare accommodaties breidden zij de laatste jaren uit met  Directbouw, E-Rent, De CabinConcurrent en Smart Cabins

Over Van Hamburg Group
Hamburg Verhuur, gevestigd in Oude – Tongemaakte de afgelopen 25 jaar naam op het gebied van verhuur aan de industrie. Bij onderhoud, renovatie of nieuwbouw, maar vooral bij onderhoudsstop verzorgt Hamburg Verhuur tijdelijke voorzieningen op locatie. Hamburg Verhuur levert sleutelklare tijdelijke voorzieningen op elke gewenste locatie. Daarnaast zijn zij expert in verhuur voor evenementen.

 

Over IMAP Netherlands
IMAP Netherlands (voorheen IMAP DB&S)  met kantoren in Amsterdam en Rotterdam, heeft Verkoper Van Hamburg Verhuur begeleid bij de transactie. IMAP Netherlands biedt opdrachtgevers financieel en strategisch fusie,-overname en corporate finance advies.

Creating Value Issue 2

Creating Value, een IMAP tijdschrift wat zich toespitst op “Creating Value’ in de M&A midden markt.

Read the full magazine 

 

 

Aftermovie Growth. Shaping the future,

Pagina 1 van 712345...Minst recente »