Transacties

<< Vorige   [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7]   Volgende >>
Sector: jaar:
 

ING
DB&S heeft Schakel Autogroep begeleid bij de koop van Vink & Evag Autobedrijven Schakel Autogroep

Schakel Autogroep

DB&S heeft Schakel Autogroep begeleid bij de koop van Vink & Evag Autobedrijven

Klant
De Schakel Autogroep bestaat uit Ford Utrecht, Ford Schakel, Albatros Assurantiën en een Shell tankstation. De Schakel Autogroep biedt een uitgebreid dienstenpakket bij aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto's, maar ook bij onderhoud en reparatie.

Vraag
De Schakel Autogroep wilde haar businessactiviteiten uitbouwen met als doel het bereiken van synergievoordelen. DB&S zocht samen met hen naar een goede partij, die aansloot bij de wensen en behoeften van De Schakel Autogroep.

Resultaat
In dit traject heeft ons team naar de haalbaarheid en (synergie)voordelen gekeken. Door kritisch mee te denken met de klant is, in de laatste fase van de onderhandelingen, de brug geslagen tussen koper en verkoper. Daarnaast zijn de mogelijke optimalisaties van de bedrijfsvoering uitgewerkt in een adviesrapport.

Quote Alex Schakel
“Ik ben met DB&S in contact gekomen door met een goede relatie van ons beiden deel te nemen aan de jaarlijkse zeildag van deze enthousiaste club professionals op de Kralingse Plas. Het was de start van een prima samenwerking met uitstekende resultaten waaraan ik enorm veel plezier beleef. Korte lijnen en praktische adviezen. Ga zo door!”

DB&S heeft Hakanson Beheer B.V. geadviseerd bij de verwerving van een meerderheid in FB Groep (Forteck en Herkbouw) Forteck

Forteck

DB&S begeleidde Hakanson Beheer BV bij de verwerving en financiering van een 70% belang in de FB Groep bestaande uit Forteck Sloop & Infra BV en Herkbouw BV.

Klant
Hakanson Beheer BV is een houdstermaatschappij, dat reeds een klein belang had in VHG Holding BV, de moedermaatschappij van de FB Groep. Forteck Sloop & Infra B.V. is een multidisciplinaire infrastructurele aannemer. De onderneming is actief op alle terreinen van sloop, sanering, boven- en ondergrondse infra, betonconstructies, asfaltverharding en vloeistofdichte voorzieningen. Herkbouw BV is aannemer voor zowel nieuwbouw als renovatie projecten.

Vraag
Hakanson Beheer BV wilde haar belang in VHG Holding BV verkopen en een meerderheid (70%) in FB Groep verwerven. DB&S zocht naar een passende structuur en een solide financieringsvorm, die aansloot bij de wensen en behoeften van Hakanson Beheer BV.

Resultaat
In dit traject heeft ons team gekeken naar de haalbaarheid van de verwerving en de financieringsstructuur. Door kritisch mee te denken met de klant is, in de laatste fase van de onderhandelingen, de brug geslagen tussen koper en verkoper en is er een passende financiering gevonden.